Mad-bloggen på coriskoekken.dk

På mad-bloggen på coriskoekken.dk kan du her finde opskrifter, idéer og inspiration til alt hvad der omhandler mad. Du kan også her, læse lidt mere personlige ting fra mit liv, samt deltage i give aways med flotte præmier.
 

Test af BodyLab ZERO - Kaloriefrit alternativ til sukker

Skrevet af CORI's KØKKEN
15-03-2016
Bananmuffins med chokoladefrosting og -topping
 
Jeg har testet produktet ZERO - Kaloriefrit alternativ til sukker fra BodyLab, hvor jeg valgte at afprøve det i en velkendt opskrift, nemlig min opskrift på svampede bananmuffins med chokolade, som både jeg og mine børn elsker og har bagt mange gange, denne gang som:
 
Bananmuffins med chokolade frosting og - topping.
 
Ingredienser:
2 æg
1 vaniljestang, kornene herfra
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel, stødt
130 g margarine
3 modne bananer, moste
100 g mørk chokolade, hakket groft
 
Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør, usaltet
0,4 dl minimælk/letmælk
50 g mørk chokolade, smeltet
 
1 banan, i skiver
 
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
 
Smelt margarine ved svag varme. Lad den køle af til den er lillefinger-varm.
 
Pisk æg, ZERO og kornene fra vaniljestangen i ca. 5 minutter, til du opnår en lys og luftig mase som muligt.
 
Bland mel, bagepulver og kanel i en anden skål og si det ned i æggemasen, skiftevis med den smeltede margarine.
 
Kom tilsidst de moste bananer og den hakkede chokolade i. Bland det hele godt.
 
Fordel dejen i 20 muffinsforme (alm. størrelse).
 
Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 18-20 min.
 
Chokolade frosting
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af til den er lillefinger-varm.
 
Pisk flormelis og smør sammen og tilsæt mælk.
 
Pisk tilsidst den smeltede chokolade i - jo længere du pisker, jo mere luftig bliver den.
 
 
Når de bagte bananmuffins er afkølet, kommes chokolade frosting i en sprøjtepose med stor stjerne tyl og sprøjtes ovenpå alle muffins.
 
Kom lidt chokolade topping ovenpå og afslut med en skive banan.
 
Riv evt lidt chokolade ud over.
 
Vurdering og betænkligheder
Da jeg skulle piske sukker, æg og vaniljekorn skummende og luftigt, oplevede jeg en tyndere konsistens end jeg plejer ved brug af almindeligt hvidt sukker. Efter jeg havde pisket i 5 minutter og æggemasen ikke blev tykkere og mere luftig, valgte jeg at stoppe med at piske her. Det bekymrede mig, da jeg var bange for, at mine færdigbagte muffins ikke ville blive lette og luftige, som de skal være og altid er... men det måtte tiden vise.
 
Resultat og smagning
Mine muffins hævede ikke så meget som de plejer og jeg måtte tage mere dej i mine forme end normalt.
Selve smagen var fin, dog oplevede jeg og en ekstra smagsperson at de ikke var nær så søde, som ved brug af hvidt sukker.
Børnene derimod kunne ikke smage forskel.
 
Efter chokolade frosting og - topping var kommet på, var det samlede resultat virkelig lækkert. Dette var vi alle enige om.
 
Alt i alt er ZERO et udmærket alternativ til sukker.
 
 
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

 
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com