Tilbage
GODmorgen brød med 5-kornskerner

GODmorgen brød med 5-kornskerner

6 stk.
16. juni 2012
Store luftige og mættende morgenbrød med 5-kornskerner.

Ingredienser

  • 150g smør
  • 500g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50g gær
  • 1 kvart liter mælk
  • 6-8 spsk. 5-kornsblanding
  • Pensling: 1 sammenpisket æg

Instruktioner

  1. De 150g smør smuldres i melet.
  2. Salt, sukker og kerner tilsættes.
  3. Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
  4. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 50 cm.
  6. Fold dejen over på langs og buk dejen lidt ind under, så den lukkes.
  7. Skær 6 trekanter ud af “stangen”, pensl dem med sammenpisket æg og drys med et godt lag 5-kornsblanding.
  8. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 24 min.
  9. Server dem lune med smør og evt. pålæg.
  10. ´
  11. TIP: Du kan sagtens lave brødene mindre og herved få ca. 9 stk. brød, ved at rulle dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 50 cm. Bagetid, ca. 15 min.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com