Tilbage
Store GODmorgen brød med kanelsmør

Store GODmorgen brød med kanelsmør

6 stk.
16. juni 2012
God og lækker luftigt morgenbrød med kanelsmør.

Ingredienser

  • 150g smør
  • 500g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50g gær
  • 1 kvart liter mælk
  • Blå birkes
  • Kanelsmør:
  • 100g blødt smør
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • Pensling: 1 sammenpisket æg

Instruktioner

  1. De 150 g smør smuldres i melet.
  2. Salt og sukker tilsættes.
  3. Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
  4. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 50 cm.
  6. Bland smør, sukker og kanel godt sammen.
  7. Påsmør kanelblandingen på den ene lange halvdel.
  8. Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så den lukkes.
  9. Skær 6 lige store stykker ud af stangen. Pens med æg og drys med blå birkes.
  10. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
  11. Server dem lune med smør.
  12. TIP: Du kan sagtens lave brødene mindre og herved få flere brød, ved at rulle dejen ud til en aflang firkant på ca. 15 x 50 cm. Bagetiden er den samme.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com