Tilbage
GODmorgen brød

GODmorgen brød

ca. 9 stk.
2. juni 2012
Opskriften her er nem og hurtig at lave, da brødene kun skal forhæve i 20 min. De er store, bløde og luftige og ikke mindst mættende.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 kvart liter mælk
  • 100 g smør
  • Speltkerner
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Pynt: Sesamfrø

Instruktioner

  1. De 150g smør smuldres i melet.
  2. Salt og sukker tilsættes.
  3. Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
  4. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 20 x 50 cm.
  6. På den ene lange halvdel smøres blødgjort smør og der drysses med speltkerner
  7. Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så den lukkes.
  8. Skær trekanter ud af “stangen”, pensl dem med sammenpisket æg og drys med et godt lag sesamfrø. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com