Tilbage
Kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat
Kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat
Kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat
Kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat

Kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat

4 personer
7. maj 2012
Opskrift på fyldt kyllingebryst med sprød bacon og spinatsalat.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 4 pk bacon i strimer
  • 8 skiver blue castello / mild hvid ost
  • 12-14 cherry tomater på stilk
  • 16-20 små nye kartofler
  • 4 håndfulde helbladet spinat
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 10 store champignon
  • Ristet salatmix (blandende saltede nødder)
  • 3 spsk olie
  • 1 klat smør
  • ½ tsk chili flakes
  • Salt & peber

Instruktioner

  1. Kartofler:
  2. Skyl kartoflerne (behold skralden på) og læg dem i en lille gryde med vand.
  3. Sæt kartoflerne over ved jævn varme. (du kan nu starte på trin 1 på kyllingen)
  4. Når vandet koger, tilsætter du en tsk. fuld groft salt.
  5. Kog dem indtil de er let møre. (lige før de selv glider af gaflen når du stikker i dem)
  6. Hæld herefter vandet fra kartoflerne og lad dem ligge i gryden til du om lidt skal brune dem.
  7. Når du har gennemført trin 3 på salaten, sætter du en pande over ved høj varme. Tilsætter 1 spsk. olie, chili flakes og vender kartoflerne i det.
  8. Lad kartoflerne stege i ca. 5 min. til de bliver lidt brune. Smag dem til med salt og peber
  9. ....................
  10. Kylling:
  11. Start med at ligge kyllingebryst på et skærebræt og krydre dem med salt og peber
  12. Skær tynde skiver Blue Castello (eller den ost du kan lide) og læg 2-3 skriver ost på hvert stykke kyllingebryst.
  13. Læg herefter 3-4 friske basilikum blade ovenpå osten og slut af med 3-4 skiver (skyllede) cherry tomater.
  14. Rul nu ca. 5-6 stk. baconskiver rundt om kyllingen, så den er pakket ind.
  15. Sæt en grillpande på komfuret ved høj varme
  16. Når panden er rygende varm, tilsætter du ca. 1 spsk. olie og ligger kyllingebryst på
  17. Lad dem stege til baconen er brun og sprød
  18. Vend kyllingen og gentag, som ved trin 7
  19. Fortsat til alle sider på baconen er blevet brun og sprød
  20. Stil dem herefter i ovnen i et ildfast fad i ca. 30 min.
  21. ....................
  22. Salat:
  23. Skyl champignon, bræk stilken af og skær dem i skriver Brun dem på en varm pande med 1 spsk. olie Når champignonen er let brunede, tilsætter du en klat smør og smager til med salt og peber.
  24. Gå til trin 6 på kartoflerne.
  25. Mens kartoflerne bliver brunede, kan du påbegynde anretningen som du ønsker.
  26. ....................
  27. TIP:
  28. I stedet for først at stege kyllingen på en grillpande og herefter i ovn, kan du sagtens ligge dem på grillen i stedet. Det samme kan du gøre med kartoflerne efter de er kogt.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com