Tilbage
Risret i ovn a’la Cori
Risret i ovn a’la Cori
Risret i ovn a’la Cori

Risret i ovn a’la Cori

4 personer
8. maj 2012
Den oprindelige opskrift har jeg fået flere år tilbage af en daværende veninde, men har lavet rettet til min egen – den er hurtig og nem at lave og smager ikke mindst godt. Du kan tilføje grøntsager til retten som du ønsker.

Ingredienser

  • 500g oksekød
  • 1 hakket løg
  • 2 tomater
  • 1 peberfrugt (gul, grøn ell. rød – alt efter hvad du bedst kan lide)
  • ½ dåse majs
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl creme fraishe
  • 2 ps ris
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • ½ frisk chili – hakket uden kerner
  • ca. 200g revet ost
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids sort peber

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  2. Kog risene i ca. 18 min.
  3. Brun imens kødet med det hakkede løg. Hvidløg og krydderier tilsættes.
  4. Kom de ønskede grøntsager i
  5. Når ris og kød er færdigt, blandes det med creme fraiche og kommes i et smurt ovnfast fad
  6. Skyl tomaterne og sær dem i skiver. Læg dem i to rækker ovenpå det blande ris og kød.
  7. Slut af med revet ost
  8. Stil retten midt i ovnen i ca. 20 min.
  9. Kan serveres med salat & flutes.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com