Tilbage
Tiramisu i glas

Tiramisu i glas

21. november 2013
Opskrift på lækker dessert; tiramisu som er portions anrettet i glas. Antal 6-8 glas – alt efter størrelse. Jeg anbefaler at du laver denne dessert dagen før servering, så bliver den allerbedst. En idé som dessert til nytårsaften.

Ingredienser

  • 2 bøtter mascarpone
  • 6 æggeblommer
  • 2,5 dl flormelis
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 0,4 l. piskefløde
  • 3 æggehvider
  • Ladyfingers
  • ca 2 dl stærk kaffe, færdigbrygget / Morgan Rom
  • ....................
  • Pynt:
  • Kakao pulver
  • evt. små stykker chokolade

Instruktioner

  1. Bryg en stærk kaffe, hvis det er kaffe du ønsker at dyppe dine ladyfingers i. Hvis du benytter rom, springes dette trin over.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys luftig mase. Pisk mascarponen og vaniljesukker heri.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Må ikke piskes for hårdt eller blive til “smør”.
  4. Pisk æggehviderne stive en en skål for sig.
  5. Vend forsigtigt flødeskum og de stive æggehvider i mascarponen.
  6. Knæk ladyfingers i passede størrelser og dyp ladyfingers hurtigt i den færdigbryggede kaffe/rom og læg dem i bunden af glasset
  7. Kom et lag mascarpone ovenpå.
  8. Dyp igen (de knækkede) ladyfingers hurtigt i kaffe/rom og læg dem ovenpå marcaponen. Fortsat, indtil glasset er fyldt helt op til kanten. Husk du skal slutte af med marcarpone.
  9. Drys desserten med kakao pulver inden servering
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com