Tilbage
Chokolade dessert med mousse
Chokolade dessert med mousse
Chokolade dessert med mousse

Chokolade dessert med mousse

21. december 2012
Min helt egen opskrift på en lækker chokolade dessert hvor der er nok til 10 personer, da man kun behøver et lille stykke, da kagen er meget robust. Server kagen sammen med friske jordbær (eller andre friske bær), der giver desserten en god balance.

Ingredienser

  • 150 g margarine
  • 1 dl kakao
  • 2 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vanilie
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl hvedemel
  • 1½ dl stærk kaffe
  • 1 ps mousse med vanilje smag
  • 1 bk friske jordbær
  • 75 g hakket lys chokolade
  • ½ ps chokolade spåner

Instruktioner

  1. Smelt smørret og vend kakao heri.
  2. Pisk æg og sukker til en lys og luftig mase. Hæld vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel i æggemasen og bland det godt.
  3. Skær chokoladen i små stykker og vend dem i.
  4. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.
  5. Bag midt i oven ved 175 grader, alm. ovn i ca. 25 min.
  6. Lad kagen køle af på en rist, mens du laver vanilje moussen, som beskrevet på posen.
  7. Når kagen er afkølet, pyntes den med moussen, chokoladespåner og serveres med jordbær.
  8. ....................
  9. TIP! Kagen er bedst efter et døgn i køleskabt, da den får en fastre konsistens.. Kagen kan også i stedet for mousse og chokolade spåner, serveres med is og friske bær.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com