Tilbage
Blødt og saftigt kernerugbrød

Blødt og saftigt kernerugbrød

2 stk
13. august 2014
Nem opskrift på lækkert blødt og saftigt kernerugbrød.

Ingredienser

  • 50g gær
  • 8 dl lunkent vand
  • 1 god malt øl, 33 cl
  • 2 spsk groft salt
  • 2 spsk honning
  • 350g græskarkerner, grovhakkede
  • 100g havregryn
  • 400g solsikkekerner, grovhakkede
  • 300g fuldkornshvedemel
  • 300g rugmel

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i lunken vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, minus melet (kernerne skal bløde op).
  3. Lad blandingen stå tildækket i 1 time. Herefter skal blandingen være lettere hævet og boble.
  4. Kom melet i blandingen og rør godt rundt.
  5. Fordel dejen i 2 rugbrødsforme og lad dem efterhæve i 30 min.
  6. Bag brødene ved 180 grader, alm. ovn i 85-90 min.
  7. Slå rugbrødene ud af formene efter 10-15 min. afkøling og kom et klæde om.
  8. ....................
  9. TIP! Rugbrødene egner sig til frysning. Opbevares i tætsluttet pose.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com