Tilbage
Fyldte pandekager med oksekød

Fyldte pandekager med oksekød

Tilberedningstid : 30 Minutter
Antal: 10 pandekager
23. maj 2012
Her får du min lækre opskrift på fyldte pandekager, som er hurtig og nem at lave. Også kan både børn og voksne spise dem.

Ingredienser

  • 10 stk madpandekager (Jeg bruger altid købepandekager til denne opskrift, da de er rigtig gode til dette formål)
  • 900g hakket oksefars
  • 1 ds majs
  • 1½ tsk havsalt
  • ½ tsk sort kværnet peber
  • ½ frisk chili uden kerner
  • 1 gl tomat pesto
  • 4 spsk ketchup
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • ½ løg (skåret i små tern)
  • 1 spsk olie
  • 250g revet ost

Instruktioner

  1. Brun kød og løg sammen i olie i en gryde.
  2. Tilsæt krydderier.
  3. Tænd for ovnen på 180 grader, alm. ovn.
  4. Tilsæt nu chili, hvidløg, majs, pesto og ketchup.
  5. Rør rundt og lad det simre i 10 min.
  6. Varm 5 pandekager ad gangen i mikroovn i 2 min. (hvis pandekagerne ikke forvarmes, revner de, når de skal rulles sammen)
  7. Find imens et stort ildfast fad, hvor pandekagerne kan ligge i.
  8. Lig nu den første pandekage op af kanten i fadet. Brug en spiseske til at føre oksekøds fyldet i en stribe i midten af pandekagen. Rul den forsigtigt sammen så åbningen er øverst.
  9. Fortsæt som trin 8, til alle pandekager er fyldt og rullet sammen.
  10. Drys med revet ost over pandekagerne og stil den i ovnen ved 180 grader, til osten er smeltet.
  11. Server de fyldte pandekager med frisk salat.
  12. ....................
  13. TIP! Er der små børn til bords, kan du med fordel tage en lille portion oksekøds fyld fra gryden, når du når til trin 3, således fyldet ikke bliver for stærkt til dem – Jeg plejer at tage børnenes pandekager i et lille fad for sig selv.
  14. Pandekagerne kan holde sig 2 døgn i køleskabet og kan genopvarmes i mikroovn.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com