Tilbage
Kylling i yoghurtsauce med parboiled ris
Kylling i yoghurtsauce med parboiled ris

Kylling i yoghurtsauce med parboiled ris

4 personer
2. juni 2012

Ingredienser

  • 1 kylling a ca. 1200g
  • ....................
  • Yoghurtsauce:
  • ½ frisk rød peber
  • 1 stykke frisk ingefær (ca. 2-3 cm)
  • 1 dl. yoghurt naturel
  • 1 lille pillet fed hvidløg
  • ½ tsk mild madraskarry
  • ½ spsk stødt paprika
  • ½ spsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15g smør
  • ....................
  • Stegte ris:
  • 25g smør
  • 1 hakket løg
  • 3 dl parboiled ris
  • 4,5 dl grøntsagsbouillon
  • ....................
  • Tilbehør:
  • 1 citron i både
  • ½ røde løg i tynde skiver

Instruktioner

  1. Del kyllingen i 4-6 stykker og fjern skindet
  2. Fordel kyllingestykkerne i en bradepande (ca. 40×40 cm)
  3. ....................
  4. Yoghurtsauce:
  5. Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en kniv.
  6. Skræl den friske ingefær
  7. Blend yoghurt, chilipeber, ingefær, hvidløg og krydderier i ca. 30 sek. ved højeste hastighed.
  8. Hæld saucen over kyllingestykkerne.
  9. Fordel smørklatter på kyllingestykkerne og steg retten midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  10. Øs saucen over kyllingen nogle gange under stegning.
  11. ....................
  12. Stegte ris:
  13. Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  14. Svits løg i ca. ½ min.
  15. Tilsæt ris og svits dem ca. i ½ min. Hæld grønsagsbouillon ved.
  16. Bring risende i kog og kog dem ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  17. Tag gryden fra varmen og lad risene trække – stadig under låg, i ca. 12 min. (smag efter om de har fået nok)
  18. ...................
  19. Tip til servering: Fordel risene på et stort fad. Anret kyllingestykker, citron og røde løg rundt om. Hæld evt. saucen fra bradepanden i en varm skål og server den til.
  20. __________
  21. Kilde: Karolines køkken
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com