Tilbage
Marineret nakkefilet, honningristede kartofler og frisk salat

Marineret nakkefilet, honningristede kartofler og frisk salat

4 personer
10. juni 2012
Opskrift på en virkelig lækker ret; marineret nakkefilet med honningristede kartofler og frisk sprød salat.

Ingredienser

  • Nakkefilet ca. 1000g
  • ....................
  • Marinade:
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 3/4 dl olivenolie (75 ml)
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk hvidløg og peber krydderi
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 tsk peber
  • ....................
  • Honningristede kartofler:
  • Små babykartofler
  • 1/2 dl flydende honning
  • Groft salt
  • ....................
  • Sovs:
  • Smør
  • Marinade
  • Hvedemel
  • Mælk
  • Evt. svinekødsbouillon
  • Salt & peber
  • ....................
  • Salat:
  • ½ hvidkålshoved
  • 1 honning melon
  • 4½ appelsiner

Instruktioner

  1. Marinade:
  2. Bland alle ingredienserne godt sammen.
  3. ....................
  4. Nakkefilet:
  5. Læg kødet i en pose eller et fad og bland godt med marinaden. Kødet skal ligge i marinaden ca. 2-3 timer. Vend kødet i marinaden nogle gange i løbet af trækketiden.
  6. Når kødet har trukket i marinaden, brunes kødet på en pande eller en gryde med den marinering der hænger ved. Gem resten af marinaden til senere.
  7. Læg derefter kødet i et fad og sæt det i en kold ovn.Hæld vand ved så det når ca. 2 cm op i fadet.
  8. Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn og lad kødet stege færdigt i ca. 5 kvarter til det er gennemstegt.
  9. ....................
  10. Honningristede kartofler:
  11. Skrub kartoflerne, lad skralden sidde på og kog den i vand i ca 10 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
  12. Læg kartoflerne i en bradepande og vend dem i honning.
  13. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 25-30 min til at kartoflerne er gyldne.
  14. Vend dem under vejs og krydder med salt.
  15. ....................
  16. Sauce:
  17. Si den resterende marinade ned i en gryde og tilsæt en god klat smør.
  18. Når smørret er smeltet tilsættes lidt mel af gangen mens der piskes, til det bliver til en cremet masse og lige nøjagtig slipper gryden.
  19. Si væden fra kødet ned i saucen. Tilsæt evt. mælk til du opnår den tykkelse du ønsker.
  20. Smag til med salt, peber og evt. svinekødbouillon.
  21. ....................
  22. Salat:
  23. Snit hvidkålen i fine tynde strimler.
  24. Skral de fire appelsiner og skær dem i tern.
  25. Fjern skræl og kernerne fra honningmelon og skær den i tern.
  26. Bland det hele sammen i en skål og pres saften fra en halv appelsin hen over.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com