Tilbage
Kartoffelfad

Kartoffelfad

4 personer
12. juni 2012
Hvad skal man finde på, når pengene er små… Jeg har en del gode opskrifter på retter til små penge. Dette er blot en af dem. Har du børn er dette næsten et sikkert hit.

Ingredienser

  • 10-12 mellemstore kartofler (bagekartofler er bedst, hvis dette benyttes kan du nøjes med ca. 8 stk)
  • 2 store gulerødder
  • 1 pk skinke i strimler
  • 2 æg
  • Revet ost (kan undlades)
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk peber

Instruktioner

  1. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres herefter i tynde skiver.
  2. Kog dem i usaltet vand til de er godt møre.
  3. Pisk derefter kartofler og gulerødder til mos.
  4. Kom 2 æggeblommer i, salt og peber.
  5. Tilsæt skinken og rør det hele sammen.
  6. Pisk 2 æggehvider stive og vend dem til sidst i massen.
  7. Kom det hele i et smurt ovnfast fad og drys med ost.
  8. Stil fadet midt i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 min.
  9. Server evt. med salat eller et stykke kød.
  10. ....................
  11. TIP! Du kan sagtens tilføje f.eks. bacon og løg i tern. Eller broccoli og blomkål.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com