Tilbage
Gode simple grillspyd, majskolber og ris i tomat
Gode simple grillspyd, majskolber og ris i tomat

Gode simple grillspyd, majskolber og ris i tomat

3 personer
12. juni 2012

Ingredienser

  • 3 Majskobler
  • Saltet vand til kogning
  • ....................
  • Grillspyd:
  • 3-4 Gulerødder
  • 12 Små nye kartofler
  • 2 kyllingebryst i tern
  • 1 spsk. oliven olie
  • 5 friske basilikum blade
  • Salt
  • ....................
  • Ris i tomat:
  • 1 ps løse ris
  • 1 glas champignon i skiver / tilsvarede friske
  • 1 glas flåede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk oliven olie
  • 2 tsk groft salt
  • 6-8 hakket frisk basilikum
  • ½ tsk peber

Instruktioner

  1. Skrub kartoflerne og skær dem igennem på begge led.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1½ cm. tykke skiver.
  3. Kog kartofler og gulerødder sammen i en gryde med let saltet vand i ca. 12 min.
  4. Lad kartofler og gulerødder køle lidt af.
  5. Kom olivenolie, hakket frisk basilikum ovenpå kartofler og gulerødder og vend det godt.
  6. Sæt nu skiftevis kartoffel, gulerod og kød på et grillspyd. Drys til sidst med groft salt.
  7. Læg spydene på en tallerken og sæt dem på køl frem til tilberedning.
  8. Sæt en gryde med vand over ved høj varme. Når vandet koger lægges majskolberne i vandet. Lad dem koge i ca. 15-20 min.
  9. Kog risen efter anvisning på pakken.
  10. Når risene er færdige, presses vandet fra posen.
  11. Kom champignoner i en si. skyld dem og lad dem herefter dryppe af.
  12. Kom olie på en pande. Klip toppen af risposen og vend dem ud på panden.
  13. Kom champignonerne heri. Vend dem i risen og lad dem stege ved svag varme i ca. 2-3 min.
  14. Kom grillspyd på en varm grill eller steg dem på en varm tør grillpande. Sørg for at vende dem, så de bliver stegt hele vejen rundt.
  15. Kom nu resten af ingredienserne i risene, rør rundt og lad det hele små simre i 5-10 min.
  16. Server ris, grillspyd og majskolber med smør og salt.
  17. ....................
  18. TIP! Kom evt. majskolberne på grillen efter kogning i ca. 5 min. Husk at vende dem regelmæssigt.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com