Tilbage
Sydamerikansk kylling med kartoffelmos, syltede argurker og rød peber

Sydamerikansk kylling med kartoffelmos, syltede argurker og rød peber

Tilberedningstid : 30 Minutter
Antal: 2 personer
21. juni 2012
Hurtig, lækker og smagfuld ret.

Ingredienser

  • Kyllingebryst:
  • 2 stk kyllingebryst i tynde skiver
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 1 fintsnittede løg
  • 1 porre
  • 1 laurbærblad
  • 2 gulerødder
  • 125g champignon
  • ½ lille ds tomatpure (koncentreret)
  • ½ tsk. flydende honning
  • 1½ dl. hønsebouillon
  • 100g ærter
  • 25g perleløg
  • Salt og peber
  • ....................
  • Tilbehør:
  • 2 syltede agurker i tynde skiver
  • ½ rød peber i tynde strimler
  • ....................
  • Kartoffelmos:
  • 300g kartofler
  • 1½ dl skummetmælk
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i tynde skiver og koges i ca. 12 min. Imens kartoflerne koger, laves kyllingen.
  2. Brun kyllingen i olien og krydre med salt og peber.
  3. Kom løg i små tern, porre i tynde skiver, laurbærblad, gulerødder i tynde skiver og champignon i skiver i og lad det brune under omrøring i ca. 2 min.
  4. Tilsæt tomatpuré, honning og bouillon. Giv retten et opkog og skru ned for varmen. Lad den simre i ca. 7 min.
  5. Kom ærter og perleløg i og kog i 2 min. Smag til med salt og peber.
  6. Lav kartoffelmosen færdig. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra og det hele moses godt.
  7. Tilsæt mælk lidt efter lidt under konstant omrøring og smag kartoffelmosen til med salt og peber.
  8. Server kyllingen med kartoffelmosen, samt syltede agurker og rød peber.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com