Tilbage
Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce

4 personer
27. juni 2012
Opskrift på en af vi danskers ynglingsretter; Stegt flæsk med god og smagfuld persillesovs.

Ingredienser

  • Ca. 1 kg flæsk i skiver
  • Salt & peber
  • ....................
  • Persillesauce:
  • 50g smør
  • ca. 3 spsk. hvedemel
  • ½ grønsagsbouillion terning
  • 0,5 l kogende vand
  • Mælk eller fløde
  • Saft fra en ½ citron
  • 1 stort bundt persille
  • Salt & peber
  • ....................
  • Til servering:
  • 650g små nye kartofler

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  2. Drys flæskeskiverne med salt og peber og læg dem på en bagerist beklædt med bagepapir. Sæt risten midt i ovnen og steg flæskeskiverne til de er gyldne og sprøde. Ca. 40-45 min.
  3. Skrub kartoflerne under rindende vand og kog dem møre i letsaltet vand.
  4. ....................
  5. Persillesauce:
  6. Hak persillen fint med en kniv eller i en minihakker. Kom den hakkede persille i en skål og dæk med kogende vand. Lad det stå og trække i mindst 2 timer. Sig herefter persillen fra vandet, men gem persillevandet, du skal bruge det i din sovs senere.
  7. Når der er ca. 25 min. tilbage til at kartofler og flæskeskiverne er færdige, påbegyndes saucen.
  8. Smelt smør i en gryde.
  9. Tilsæt mel lidt af gangen, mens der piskes
  10. Tilsæt persillevandet lidt af gangen, indtil du opnår en jævn sovs. Tilsæt evt. lidt mælk eller fløde.
  11. Tilsæt bouillon, hakket persille samt citronsaft og lad saucen småsimre i 10 min.
  12. Smag til med salt og peber og skru ned for varmen og lad saucen stå over varme indtil kartofler og flæskeskiverne er færdige. Rør jævnligt.
  13. ....................
  14. TIP! Flæskeskiverne kan også steges på en pande, men i ovnen opnås en mere ensartet sprødhed, de passer sig selv samt stegeos i køkkenet formindskes.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com