Tilbage
Wok med hakket oksekød og grøntsager
Wok med hakket oksekød og grøntsager

Wok med hakket oksekød og grøntsager

6-7 personer
16. september 2012
Opskrift på stor wokgryde med hakket oksekød, grøntsager og nudler – Her er nok til 6-7 voksne. Ønsker du at lave en mindre portion, kan du blot halvere ingredienserne i opskriften.

Ingredienser

  • 4 st gulerødder (i tynde skiver)
  • 200g champignon (i skiver)
  • 1 st løg (i tern)
  • 100g perleløg
  • 4 fed hvidløg (presset)
  • 2 små friske chili (finthakket u. kerner)
  • 200g bønnespirer
  • 240g bambusskud
  • 165g syltet rød peberfrugt
  • 800g hakket oksekød
  • 4 spsk olie
  • 200g saltede grønne bønner (uden skald)
  • 5 spsk soyasauce
  • 3 dl skummet mælk
  • 1 lille tsk kværnet peber
  • ½ oksebouillon terning
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk havsalt
  • 5 portioner ægnudler

Instruktioner

  1. Kom olien i en stor wokgryde og tilsæt løg. Steg dem til de er gennemsigtige.
  2. Tilsæt champignon og steg i 2 min.
  3. Kom oksekødet heri og brun det. Sørg for at der ikke er klumper af kød.
  4. Tilsæt alle grøntsagerne og bland det hele godt.
  5. Kom hvidløg, chili og krydderier heri. Tilsæt ketchup og soya og rør det rundt.
  6. Tilsæt mælk og bouillon og lad det hele småsimre i ca. 15 min.
  7. Kom bønnerne i vand, som anvist på emballagen. Åben skralden og “smut” bønnerne i retten.
  8. Lad det simre i yderligere i 5 min.
  9. Kog nudlerne som anvist på pakken. Hæld herefter vandet fra og kom dem i gryden.
  10. Kog det hele sammen i wokgryden nogle få min.
  11. Server straks herefter.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com