Tilbage
Risret i ovn 2 a’la CORI
Risret i ovn 2 a’la CORI

Risret i ovn 2 a’la CORI

6 personer
16. september 2012
Lækker og hurtig opskrift på risret i ovnen til ca. 6 voksne. Ønsker du at lave retten til f.eks. 2 voksne og 2 børn, kan du blot halvere ingredienserne i opskriften.

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 st løg (i tern)
  • 2 ds majs (små)
  • 1 st snack peber / eller 2 små (i tern)
  • 3 dl græsk yoguth
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk kværnet peber
  • 4 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili flager
  • 70g tomatpasta
  • 2 ps løse ris
  • Revet ost (efter eget valg)

Instruktioner

  1. Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.
  2. Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom risposerne heri, tilsæt salt og kog som anvist på pakken.
  3. Steg løg i en grydemed olie til de er blanke.
  4. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt.
  5. Kom nu snack peber, majs, hvidløg, krydderier og tomat puré i kødet.
  6. Lad det småsimre til risene er færdigkogt.
  7. Hæld vandet fra risene, pres med en ske på posen, for at presse det overskydende vand herfra. Klip hul i toppen af pose og hæld risene i retten.
  8. Bland det hele godt. Tilsæt græst yoguth og rør det hele sammen.
  9. Kom retten i et stort fad. Drys med et godt lagt ost og kom fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. eller indtil osten er smeltet og let gylden.
  10. Server evt. retten med frisk salat og fladtbrød.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com