Tilbage
Nudelsuppe med kylling og grønt

Nudelsuppe med kylling og grønt

Tilberedningstid : 75 Minutter
17. september 2012
Opskrift på en dejlig og velsmagende nudelsuppe med kylling og grønt til 4 personer.

Ingredienser

  • ca. 700 g kyllingelår
  • 2 l vand
  • 1 løg
  • 1-2 chilier
  • 1 spsk salt
  • ....................
  • Suppefyld:
  • 1 st gulerod
  • 3 forårsløg
  • 100g grønne bønner (haricots berts)
  • ½ rød peberfrugt
  • 100g svampe. f.eks. shiitake eller mørke markchampignon
  • 125g ægnudler
  • ....................
  • Tilbehør:
  • 2-3 stilke dild

Instruktioner

  1. Kom kyllingelår i en gryde med koldt vand og kog op. Skum grums på overfladen væk med en øse/ske. Pil skrællen af løget og del det i to. Kom det i vandet. Flæk chili og kom det ligeledes op i vandet sammen med salt. Lad det koge ved svag varme i ca. 1 time. Skum evt. for urenheder undervejs.
  2. Si suppen (du skal bruge den om lidt).
  3. Befri kyllingelårene for skind og ben og skær kødet i mindre stykker.
  4. Skræl guleroden, skær roden væk og skyld guleroden i koldt vand. Skær den i strimler eller små tern.
  5. Skær roden af forårsløgene. Skyl dem i koldt vand og skær dem i tynde ringe.
  6. Skyl bønnerne i koldt vand. Nip enderne af og skær bønnerne i små stykker.
  7. Vask peberfrugten i koldt vand og fjern stilk og kerner. Skær den halve peberfrugt i små tern.
  8. Rens svampene. Skær roden af og skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
  9. Sæt vand over til nudlerne.
  10. Kog suppen (vandet fra kyllingen) i en gryde. Kom grøntsagerne og kyllingekødet i og kog ca. 3 min. Kog ægnudlerne i rigeligt letsaltet vand ca. 5-6 min. Hæld vandet fra og kom dem i suppen.
  11. Smag suppen til med salt og drys med små duske dild.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com