Tilbage
Kartoffelmos med millionbøf
Kartoffelmos med millionbøf

Kartoffelmos med millionbøf

4 personer
20. september 2012
Opskrift på kartoffelmos med millionbøf, drysset med hakket frisk persille. Du kan sagtens tilføje gulerødder i tynde skiver i kødsaucen eller andre grøntsager.

Ingredienser

  • Kartoffelmos:
  • 800g bagekartofler
  • 1-2 dl minimælk
  • 50g smør
  • Salt
  • ....................
  • Millionbøf:
  • 25g margarine
  • 1 st løg
  • 500g hakket oksekød
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 oksekøds bouillon terning
  • 1-2 spsk ketchup
  • 3 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk basilikum
  • ½ tsk oregano
  • Salt & peber

Instruktioner

  1. Kartoffelmos:
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i gennem på kryds.
  3. Kom kartoflerne i en gryde med koldt usaltet vand og kog dem godt møre.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne og kom blødt smør heri. Pisk det til det bliver en ensartet mase. (der må ikke være klumper)Tilsæt lunt let varmet mælk, mens der piskes, til du opnår den tykkelse du ønsker. Smag til med salt.
  5. ....................
  6. Millionbøf:
  7. Smelt smør i en stor gryde og svits løgene. Tilsæt kødet og brun det.
  8. Tilsæt flåede tomater, ketchup, bouillon, laurbærblade, basilikum, oregano, hvidløg og lad det hele simre i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  9. ....................
  10. Server kartoffelmosen med millionbøf og drys evt. med hakket frisk persille.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com