Tilbage
Skinke med baby kartofler og grøntsagssauce

Skinke med baby kartofler og grøntsagssauce

4 personer
20. september 2012
Opskrift på landskinke med baby kartofler og god grøntsags sauce.

Ingredienser

  • 1 landskinke
  • 1 pk små nye kartofler
  • ½ ps blandet ærter, gulerødder og blomkål (frost)
  • 50g smør
  • 3-4 spsk hvedemel med top
  • Mælk
  • Salt & peber

Instruktioner

  1. Pak skinken ud af emballagen og kom den i en stor gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Tilsæt 1½ tsk. groft salt. Lad skinken koge i 1½ time. Si evt. urenheder op med en si/ske.
  2. Gnub kartoflerne under kold vand og kom den i en gryde med letsaltet vand. Tænd op under kartoflerne når der er ca. 30 min. tilbage af skinken.
  3. Kog grøntsagerne møre i letsaltet vand. Hæld herefter vandet fra.
  4. Når skinken er færdigkogt, taget den op at vandet. Læg den på et skærebræk, mens du tilbereder saucen.
  5. Si skinke vandet. Du skal bruge det om lidt.
  6. Sauce:
  7. Smelt smør i en gryde. Tilsæt en spsk. mel af gangen, mens du pisker, indtil masen kun lige slipper gryden.
  8. Skru op for varmen og tilsæt vandet fra skinken. Suppler med mælk, indtil du opnår den ønskede tykkelse.(saucen skal dog ikke være for tynd)
  9. Tilsæt de kogte grøntsager og smag saucen til med salt og peber. Klip og fjern nettet rundt om skinken og skær den i skiver.
  10. Server herefter skinken, kartoflerne og saucen.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com