Tilbage
Osteboller
Osteboller

Osteboller

16 stk
19.08.2014
Opskrift på rigtig gode osteboller.

Ingredienser

  • 25g gær
  • 5 dl vand, lunkent
  • ½ spsk groft salt
  • ca. 800g hvedemel
  • 300g Emmenthaler ost
  • yoghurt til pensling

Instruktioner

  1. Udrør gæren ud i vandet og tilsæt salt.
  2. Tilsæt mel og ælt godt i minimum 5-8 min., brug evt. en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur.
  4. Riv osten
  5. Slå dejen ned efter hævning og ælt knapt halvdelen af den revne ost i dejen.
  6. Form dejen til 16 boller
  7. Kom bollerne på en plade belagt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  8. Pensl bollerne med yoghurt og drys dem med resten af osten.
  9. Bag bollerne ved 225 grader, alm. ovn i 15-20 minutter.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com