Tilbage
Stegte ris, kylling og grønt med bid

Stegte ris, kylling og grønt med bid

4 personer
28. september 2012
Opskrift på stegte ris med bl.a. kylling, forårsløg, rød peber, surt og sødt, karry, soya og hvidløg, der sammen giver retten lidt “bid”.

Ingredienser

  • 500g kylling inderfilet
  • 3 spsk olie
  • 5 forårsløg
  • 1 spsk karry, madres
  • 10g krus persille (vægt uden stilk)
  • 1 spsk honning
  • 2 ps løse ris
  • Groft havsalt
  • 3 spsk soya sauce
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 røde snack peber
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl mini mælk
  • Ristet salatmix til drys (kerne-nødde blanding)

Instruktioner

  1. Krydr kyllingen med salt og peber og brun den på en varm pande med 1 spsk. olie.
  2. Tilsæt forårsløg i tynde ringe, karry, hakket krus persille, honning, citron, steg yderligere i 5 min.
  3. Tag kyllingestykkerne af panden med en gaffel og læg dem på et skærebræt.
  4. Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom poserne med ris heri og kog dem som anvist på pakken. Tilsæt salt.
  5. Skyld, rens og skær peberfrugten i tynde strimler og kom dem på panden. Lad dem småstege i 5-7 min.
  6. Tilsæt 2 spsk. soya sauce, basilikum og mælk. Rør det hele rundt.
  7. Skær kylling filetterne i mindre stykker og kom dem op på panden igen.
  8. Når risene er færdigkogt, hældes vandet fra og vandet presses fra risene med en spiseske, mens de stadig er i posen.
  9. Klip toppen af posen og kom risene op på panden. Bland det hele godt.
  10. Tilsæt yderligere 2 spsk. olie, 1 spsk. soya og smag retten til med salt og peber.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com