Tilbage
Fyldt kyllingebryst med krydderurtesmør og ris i tomat

Fyldt kyllingebryst med krydderurtesmør og ris i tomat

29. september 2012

Ingredienser

  • 6 kyllingeoverlår med skind og ben
  • ca. 20 blade frisk oregano
  • ½ spsk friske rosmarinnåle
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk basilikum
  • Urtesalt
  • 1 bakke cherry tomater på stilk
  • 2 små røde løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin (jeg har brugt Liebfraumilch)
  • 1 spsk honning
  • ca. 20 blade frisk babyspinat
  • Havsalt & peber
  • 2 ps løse ris
  • 1 ds majs
  • 1 ds hakkede tomater

Instruktioner

  1. Tænd oven på 225 grader. alm. ovn.
  2. Bland krydderurterne med det bløde smør, urtesalt og friskkværnet peber.
  3. Løsn forsigtig skindet med en kniv og kom en lille klump smør ind under, fordel det over hele kyllingestykket ved at glide blidt oven på skindet.
  4. Kom tomater i både og løg i tern i et ildfast fad.
  5. Kom honning, 1 spsk. olie, salt og peber i tomat-løg blandingen og vend det hele godt sammen.
  6. Kom 2 spsk. olie på en varm pande. Brun kyllingestykkerne på panden. Start med skindsiden nedad. krydr dem med salt og peber.
  7. Når skindet er godt brunet, vendes de, og brunes på den anden side og krydres. Ca. 5 min. på hver side.
  8. Læg kyllingestykkerne ovenpå tomat-løgblandingen.
  9. Hæld hvidvin på panden og kog panden af et par minutter. Hæld det over kylling og tomatblandingen.
  10. Sæt fadet i den forvarmede ovn i ca. ½ time til skindet er sprødt og kyllingen gennemstegt.
  11. Kog risene som anvist på pakken. Tilsæt salt.
  12. 5 min. før risene er kogt færdig, sættes en gryde over ved jævn varme med 1 spsk. olie. Tilsæt ca. 10 spinatblade, 1 tsk. groft havsalt og 1 knsp. peber. Rør rundt.
  13. Når risene er færdigkogt, hældes vandet fra og posen presses mod grydes inderside med en spiseske, således det overskyldende vand fjernes.
  14. Klip toppen af risposen og tilsæt risene i gryden med spinat.
  15. Tilsæt hakkede tomater, majs og smag til med salt og peber.
  16. Server kylling, ris og de varme tomater på en tallerken og hæld væsken fra fadet hen over risene.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com