Tilbage
Tarteletter med fiskeboller, rejer og asparges

Tarteletter med fiskeboller, rejer og asparges

4 personer
12. oktober 2012
Mindre traditionel opskrift på tarteletter med hjemmelavede fiskeboller, rejer og asparges, der giver en god og mild smag.

Ingredienser

  • Fiskeboller:
  • 500g torsk
  • 1 røde løg
  • 2 æg
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 2 spsk hakket dild
  • Salt & peber
  • 1 l vand
  • 1 fiske bouillon terning og 1 tsk salt
  • ....................
  • Sauce:
  • 75g Smør
  • 3-4 spsk hvedemel
  • Vandet fra fiskebollerne
  • 1 kvart fløde
  • skummet mælk
  • 200g rejer
  • 1½ bundt grønne asparges
  • 1 citron (saften herfra)
  • 2 spsk dild (grofthakket)
  • Salt & peber
  • ....................
  • Ydermere:
  • 12-16 luksus tarteletter
  • (Alt efter hvor mange I kan spise hver)

Instruktioner

  1. Hak/blend torsk og løg fint. Kom det i en skål og rør det med mel, æg, dild og salt og lidt peber til en fin fars.
  2. Bring vandet i kog og opløs bouillonen og salt i vandet.
  3. Form små boller af farsen med to teskeer. Kog dem i vandet. Tag dem op med en ske, når de kommer op til overfladen. Læg dem på en tallerken.
  4. Smelt smørret og rør melet i lidt af gangen, indtil det næsten slipper grydens kant.
  5. Rør vandet fra de kogte fiskeboller i lidt ad gangen. Tilsæt fløden og supplerer med mælk, til du opnår en lidt tyk sauce.
  6. Bræk enden af aspargesene, skær dem i mindre stykker og damp dem i ca. 4 min. Kom dem i saucen.
  7. Tilsæt citronsaft, rejer, dild og fiskeboller og smag til med salt og peber.
  8. Lun tarteletterne og server dem fyldt med stuvningen. Pynt evt. med dild.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com