Tilbage
Kartoffeltærte med kylling og ost
Kartoffeltærte med kylling og ost

Kartoffeltærte med kylling og ost

26. november 2012
Opskrift på tærte med kartofler, kylling, hvid ost og rød peber.

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 175g hvedemel
  • 125g smør
  • 3 spsk koldt vand
  • ½ tsk groft salt
  • ....................
  • Tærtefyld:
  • 10 mellemstore kartofler
  • 300g kogt hønsekød i tern (kan købes på frost)
  • 1 rød peberfrugt (i strimler)
  • 1 skive hvid ost i stave
  • Salt & peber
  • Chili flakes / ½ frisk chili u. korn
  • ....................
  • Æggemasse:
  • 3 æg
  • ½ dl mælk
  • Salt & peber

Instruktioner

  1. Tærtedej:
  2. Smuldre smørret i melet. Tilsæt salt og vand og saml dejen hurtigt til en fast kugle.
  3. Rul dejen ud på et let melet bord, så den passer i størrelsen på dit tærtefad.
  4. Kom den udrullede dej op i tærteformen. Dejen skal gå helt op til kanten af fadet.
  5. ....................
  6. Tærtefyld:
  7. Skæl og kog kartoflerne møre. Skær dem herefter i skiver og kom dem ovenpå dejen i bunden af tærteformen.
  8. Kom det optøede hønsekød, ost og peberfrugt ovenpå kartoflerne. Drys med lidt chili flakes.
  9. Æggemasse
  10. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt lidt salt og peber og rør rundt.
  11. Hæld æggemassen over fyldet inden tærten sættes i ovnen.
  12. Bag tærten midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35 min.
  13. Server tærten sammen med en lækker salat. Prøv f.eks. min salat med spinat og persille.
  14. ....................
  15. TIP! Ønsker du at lave “låg” på din tærte, som jeg har gjort på dette billede, skal du lave dobbelt portion tærtedej og dele den i 2. Bagetiden kan blive forlænget med ca. 10 min.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com