Tilbage
Fiskefrikadeller med kold remouladesauce
Fiskefrikadeller med kold remouladesauce

Fiskefrikadeller med kold remouladesauce

4 personer
12. december 2012
Opskrift på fiskefrikadeller med hvidløg og persille og kold remouladesauce.

Ingredienser

  • Frikadeller:
  • 500g finthakket torskefars (fra fiskehandleren)
  • 1 æg
  • 10g bredbladet persille (vægt uden stilk)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 dl skummet mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • Evt. lidt frisk citronsaft
  • Smør til stegning
  • ....................
  • Remouladesauce:
  • 3 dl A-38
  • 80 g remoulade
  • ½-1 tsk karry
  • 1 citron (saftens herfra)
  • ½ tsk groft salt
  • lidt peber
  • 1 kvart tsk sukker

Instruktioner

  1. Friskefrikadeller:
  2. Rør farsen sejt med salt, tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Kom smør på en varm pande og form farsen med en spiseske til frikadeller. Dyp evt. skeen i et glas med vand imellem hver frikadelle, så farsen ikke sætter så fast.
  4. Steg fiskefrikadellerne til de er gyldne og sprøde
  5. ....................
  6. Remouladesauce:
  7. Rør A-38 og remoulade godt sammen. Tilsæt karry, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.
  8. Sæt saucen på køl inden servering.
  9. Server de lune frikadeller sammen med den kolde remouladesauce og f.eks. nye kartofler og kogte gulerødder og broccoli.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com