Tilbage
Laks med rodfrugtsalat og sød kartoffelmos

Laks med rodfrugtsalat og sød kartoffelmos

6 personer
19. december 2012
Opskrift på laks med rodfrugtsalat og kartoffelmos, lavet på søde kartofler.

Ingredienser

  • Laks:
  • 900g laks
  • 80-90g smør
  • ca. 8 spsk brun farin
  • ....................
  • Rodfrugtsalat:
  • 130g revet pastinak, ca. 3 stk
  • 175g revet gulerod, ca. 3 stk
  • 75g revet persillerod, ca. 1 stk
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 lille bundt frisk dild (ca. 2 g)
  • 1 tsk groft salt
  • Lidt peber
  • ....................
  • Sød kartoffelmos:
  • 1350g søde kartofler
  • 100g smør
  • 2 dl minimælk
  • 2 tsk groft salt
  • 1½ citron (saften herfra)
  • Lidt peber

Instruktioner

  1. Sød kartoffelmos:
  2. Skæl kartoflerne og skær dem i tre lige store stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand og kog dem godt møre. Hæld vandet fra.
  3. Smelt smør og mælk i en gryde, kom det i de kogte kartofler. Rør sammen med en håndmikser.
  4. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber og evt. mere citron.
  5. ....................
  6. Rodfrugtsalat:
  7. Fjern det yderste lag skræl på alle rodfrugterne. Skyl dem og skræl dem herefter med en kartoffelskræller.
  8. Kom olie, dild, citronsaft, salt og peber i en stor skål. Vend de skrællede rodfrugter godt heri.
  9. Kog det hele i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 4-5 min.
  10. Lad dem dryppe godt af i en si.
  11. ....................
  12. Laks:
  13. Skær laksen i tynde skiver og fordel ligeligt på seks tallerkner.
  14. Kom et jævnt lagt farin over laksen samt et par klumper smør.
  15. Sæt tallerknerne i forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn (over flere gange, alt efter hvor mange du har plads til), indtil smør og sukker er smeltet. Ca. 7-10 min.
  16. Anretning og servering
  17. Kom en håndfuld rodfrugtsalat ovenpå laksen og server sammen med kartoffelmosen og evt. et stykke groft brød.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com