Tilbage
Oksemørbradbøffer med grovfritter og rødvinssauce

Oksemørbradbøffer med grovfritter og rødvinssauce

4 personer
30. december 2012
Opskrift på oksemørbradbøffer, som jeg har skåret ud fra en hel oksemørbrad, stegt i hvidløgssmør med hjemmelavet grovfritter, stegte røde løg og rødvinssauce.

Ingredienser

  • 4 oksemørbradbøffer
  • Salt og peber
  • ½ pk hvidløgssmør
  • 2 røde løg
  • 8 fed hvidløg
  • Grovfritter
  • 15-20 kartofler
  • 1½ fritureolie / solsikkeolie
  • Groft salt
  • ....................
  • Rødvinssauce:
  • 50g stegemargarine
  • 10 st champignon (i skiver)
  • 4 forårsløg (skåret i tynde ringe – benyt kun stilken)
  • ½ l madlavningsfløde
  • Rødvin
  • Salt og peber
  • Kulør

Instruktioner

  1. Grovfritter:
  2. Skæl kartoflerne og skær dem i brede stænger. Læg dem i en rent og tørt viskestykke som du lukker sammen og klemmer om kartoflerne for at få det overskydende væde væk.
  3. Kom olien i en dyb gryde og sæt gryden over høj varme. Når olien koger, tilsætter du en fjerdedel af kartoflerne. Lad dem stege i olien til de er gyldne og sprøde. Kom dem på nogle stykker fedtsugende papir.
  4. Gentag trin 2 til alle kartoflerne er færdige. Kom dem i et ildfastfad, drys med salt og stil dem i ovnen ved ca. 100 grader, alm. ovn.
  5. ....................
  6. Mørbradbøffer:
  7. Gnid bøfferne med salt, peber og evt. BBQ krydderi.
  8. Smelt hvidløgssmør på en grillpande, tilsæt pillet overskåret røde løg, hele fed hvidløg og mørbradbøfferne. Steg dem i ca. 3-4 min. på hver side ved høj varme.
  9. Tag mørbradbøfferne af, kom dem på en tallerken og lad dem trække mens du laver saucen.
  10. ....................
  11. Rødvinssauce:
  12. Smelt smør på en pande ved høj varme. Tilsæt forårsløg og champignon. Steg indtil champignonen er blød og brun.
  13. Tilsæt madlavningsfløde og lad det bruse op.
  14. Smag til med rødvin, salt og peber. Slut af med kulør.
  15. Server det hele straks herefter.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com