Tilbage
Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

2 voksne og 2 børn
1. februar 2013
Opskrift på god og luftig blomkålsgratin, som jeg selv elsker at spise.

Ingredienser

  • 450g blomkålsbuketter
  • 1-1½ tsk groft salt
  • lidt peber
  • 225g kogt, røget skinke i strimler eller tern
  • 135g hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 15g smør
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • ca. 2½ spsk rasp
  • ...................
  • Pynt: purløg

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 175 grader, alm. ovn.
  2. Kom de små blomkålsbuketter i kogende letsaltet vand og kog dem i 4 min. Kom dem herefter i en si til afdrypning.
  3. Kom mel og 2 dl mælk i en gryde. Pisk det til en tyk jævning.
  4. Tilsæt resten af mælken samt smør og bring det i kog under piskning.
  5. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
  6. Find to skåle; en lille og en mellemstor røreskål. Slå æggene ud, æggeblommerne i en lille skål og æggehviden i røreskålen.
  7. Pisk æggehviderne godt stive.
  8. Pisk æggeblommer i gryden, lidt af gangen og tilsæt skinke, blomkål, salt og peber.
  9. Vend forsigtigt de stive æggehvider i gryden med en dejskraber.
  10. Smør et ildfastfad med smør og drys med rasp.
  11. Hæld forsigtigt det hele i fadet.
  12. Bag blomkålsgratinen i ovnen i ca. 50-60 min. eller indtil den er gylden og fast. Drys med frisk klippet purløg.
  13. Server blomkålsgratinen straks.
  14. Kan evt. serveres med groft brød og friske salatblade og skiveskårene tomater.
  15. ....................
  16. TIP! Prøv også at udskifte blomkål med broccoli.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com