Tilbage
Grønne frikadeller med parmaskinke

Grønne frikadeller med parmaskinke

8 stk
11. juli 2013
Opskrift på sunde frikadeller lavet af broccoli og blomkål (uden fars).

Ingredienser

  • 250g brocolli (ca. et hoved)
  • 250g blomkål (ca. et lille hoved)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk hvede- eller rugmel
  • 2 æg (S/M)
  • Salt og peber
  • Rasp til panering (kan undlades)
  • 8 skiver parmaskinke (undlades - hvis 100% vegatar)
  • Olivenolie til stegning

Instruktioner

  1. Hak brocolli, blomkål og hvidløg fint i en hurtighakker eller foodprocessor.
  2. Kom det i en skål og rør havregryn, mel, æg, salt (ca. 1½ tsk.) og peber (ca. ½ tsk.) i.
  3. Form “grøntsagblandingen” til frikadeller.
  4. Svøb frikadellerne i et stk. parmaskinke og sammensæt skinken og farsen med en tandstik eller kødnål.
  5. Vend herefter de grønne frikadeller i rasp.
  6. Steg grøntsags frikadellerne på en mellemvarm pande i ca. 3-4 min. på hver side.
  7. Server de grønne frikadeller med f.eks. tzatziki og nye kartofler.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com