Tilbage
Andelår med kartofler, appelsinsalat og sauce

Andelår med kartofler, appelsinsalat og sauce

4 personer
21. november 2013
Utrolig lækker vinterret, som jeg selv er helt vild med. Et godt alternativ i stedet for traditionel and til Mortens aften.

Ingredienser

1 løg
2 gulerødder
4 st andelår
1 laurbærblad
Koldt vand
salt & peber

Sprøde kartoffelbåde
1 ps kartoffelbåde
andefedt
Groft salt

Appelsinsalat
2 appelsiner
4 hjertesalat
Salt & peber
1 granatæble

Sauce
50g smør
ca 2 spsk hvedemel
væde
evt. en sjat fløde/mælk

Instruktioner

  1. Skræl løg og gulerødder og skær dem i tern.
  2. Kom grøntsagerne op i en stor gryde sammen med andelår, laurbær og ½ tsk groft salt. Dæk det hele med vand.
  3. Kog det hele op og skru ned. Lad det småsimre i 45 min. under låg. (Er dine andelår små skal de op af gryden efter 35 min.)
  4. Kom andefedt på en stor pande og steg kartoffelbådene ved middelhøj varme i fedtet. Drys med groft salt. Lad dem stege i ca 10-15 min. (de må ikke blive smattede)
  5. Tag andelårene op af væden. Tør dem af med køkkenrulle, krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom ligeledes de stegte kartoffelbåde på bagepladen, ved siden af andelårene.
  6. Bag andelårene og kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn til skindet på andelårene er gyldent og sprødt. Slut evt. af med grill.
  7. Kog væden med grøntsagerne ind til ca det halve (du skal bruge det til saucen). Si grøntsagerne fra.
  8. ...................
  9. Sauce:
  10. Smelt smør i en gryde og tilsæt melet lidt ad gang, mens du pisker. Tilsæt væde lidt ad gangen, til du opnår en tynd/mellemtyk sauce. Smag saucen til.
  11. ...................
  12. Appelsinsalat med granatæble:
  13. Pres saften ud af appelsinerne og ned i en gryde. Lad saften koge op.
  14. Snit salaten i tynde strimler og kom det op i gryden med appelsinsaften. Vend salaten i saften, til bladene falder lidt sammen. Krydr med salt og peber.
  15. Halver granatæblet og bank med en ske på æblet, indtil alle kernerne er faldet ud. Granatæbler er ret saftige, så gør det over en skål. Drys kernerne over salaten.
  16. Server andelårene med de sprøde kartofler, appelsinsalaten og sauce.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com