Tilbage
Hel kylling med citron og persille

Hel kylling med citron og persille

28. november 2013
Lækker kylling med citron og persille, der også giver en god væde, som kan benyttes som sauce.

Ingredienser

  • 1 fersk kylling
  • 2 citroner, øko.
  • 2 spsk olie
  • 1 bundt persille, hakket
  • 3-4 dl vand, koldt
  • 2 spsk grøntsags fond
  • 2 spsk hønse fond
  • salt & peber

Instruktioner

  1. Skyl kyllingen for blodrester og andre urenheder. Dup den med køkkenrulle.
  2. Gnid kyllingen ind i groft salt og kværnet peber – udenpå og indeni
  3. Pensl kyllingen med olie. Skær citronerne i skiver og kom den ovenpå, samt et par skiver inden i kyllingen
  4. Hak persillen og drys den ovenpå og kom også persille indeni kyllingen
  5. Læg kyllingen i et stort ildfast fad.
  6. Bland vand og fond sammen og hæld det ved kyllingen
  7. Stil kyllingen midt i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn i 20 minutter
  8. Skru ned for varmen til 180 grader og steg kyllingen i yderligere 50-60 minutter. De sidste 5 minutter, kan du fjerne citronskiverne og give kyllingen grill, så skindet bliver sprødt.
  9. Partér kyllingen og server den med fx blandende ovnbagte rodfrugter.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com