Tilbage
Karamelliseret december kylling
Karamelliseret december kylling
Karamelliseret december kylling

Karamelliseret december kylling

4 personer
9. december 2013
Denne opskrift har jeg i tidernes morgen, fået af en daværende veninde. Om denne opskrift er præcis som hun lavede den, vides ikke, men det er sådan vi laver den i starten af december år efter år herhjemme. Tror det har været en tradition for os de sidste 8 år. En lækker ret, (hvis du ikke er bange for kalorier) der giver forsmag på julen.

Ingredienser

  • 1 fersk kylling, 1600g
  • Sukker
  • Margarine
  • 1 flaske hvidt øl
  • Koldt vand

Instruktioner

  1. Gnid kyllingen godt med groft salt over det hele
  2. Hæld sukker i en stor gryde, så det dækker bunden og smelt sukkeret ved svag varme. Når sukkeret er smeltet, kommes klatter af smør heri. (lige som ved brunede kartofler). Pas på det ikke brænder på.
  3. Kyllingen brunes i karamellen på alle sider.
  4. Hæld hvidtøl over kyllingen og tilsæt vand, til det dækker kyllingen.
  5. Skru ned for varmen og lad kyllingen koge under låg i 1 time til kyllingen er godt mør. (vend kyllingen i vandet efter 30 min.)
  6. ....................
  7. Server kyllingen med agurkesalat, hvide- og brunede kartofler, opbagt sauce lavet på kogevandet fra kyllingen og franske kartofler.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com