Tilbage
Chili con carne med bid

Chili con carne med bid

4 personer
13. januar 2013
Trods et lille kalorieindhold er denne opskrift på chili con carne ekstremt næringsrig. Retten indeholder både fibre, jern, kalium, folat, E- og B-vitaminer og er i følge Aktiv Træning en sund herrekost, der er guf for musklerne efter et hårdt træningspas.

Ingredienser

400 g hakket oksekød 4-8%
2 spsk olivenolie
1 løg
2 stilke bladselleri, finthakket
3 fed hvidløg
1-2 rød chili, finthakket
1 tsk spidskommenpulver
½ tsk kanel
½ tsk cayennepeber
1 gulerod, revet
1 peberfrugt/snackpeber, i tern
2 spsk tomatpuré
1 ds kidneybønner
1 ds hakkede tomater
Salt og peber

Tilbehør:
Skyer
iceberg salat
agurk, i skiver
tomater, i skiver

Instruktioner

  1. Varm olien langsomt op i en tykbundet gryde. Tilsæt finthakket løg, bladselleri, hvidløg og chili, og brun dem til de er gyldne, cirka 2 minutter.
  2. Tilsæt hakket oksekød, spidskommen, cayennepeber og kanel, og steg videre, til kødet har taget farve. Tilsæt gulerod og peberfrugt, og steg i cirka 10 minutter.
  3. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og kidneybønner.
  4. Smag til med salt og peber og lad retten simre under låg i 30 minutter.
  5. Server chili con carnen med en spiseske skyer på toppen samt frisk salat.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com