Tilbage
Cori’s lakseruller med flødeost, urter, rejer, radise og løg

Cori’s lakseruller med flødeost, urter, rejer, radise og løg

4 personer
23. juni 2012
I går da jeg var ude at handle og skulle finde på noget hurtigt og nemt mad, som også gerne måtte være fedtfattigt, købte jeg forskellige ingredienser med hjem som blev til denne lækre ret; Lakseruller med flødeost, krydderurter, rejer, radise og løg, serveret på en lækker sprød salat.

Ingredienser

400g røget laks i skiver

Fyld til Lakseruller:
300g flødeost med krydderurter
1 lille håndfuld rejer
1 radise
1 forårsløg
1 lille håndfuld frisk krus persille
Saften fra en citron
Salt og peber

Salat:
200g napolitana salatblanding (kan købes i f.eks. Super Brugsen)
150g rødbedesalat med en håndfuld græskarkerner (kan købes i f.eks. Super Brugsen)
4 radiser i skiver

4 friske asparges
4 små håndfulde rejer
3 forårsløg i tynde skiver
1 rødt æble (sødt)

Pynt:
Persille

Instruktioner

  1. Fyld til lakseruller:
  2. Kom flødeosten i en skål og hak de øvrige ingredienser i en minihakker i ca. 5-10 sek. Har du ikke en mini-hakker, hakkes de med en kniv så fint du kan.
  3. Tilsæt de hakkede ingredienser i flødeosten og bland til hele godt
  4. ....................
  5. Lakseruller:
  6. Læg en lille potion af flødeosten på hvert stykke laks. Rul forsigtigt laksen sammen til en rulle.
  7. Stil lakserullerne i køleskabet indtil servering.
  8. ....................
  9. Salat:
  10. Skyl aspargesen godt og knæk forsigtigt hver asparges med hånden, der hvor aspargesen automatisk selv knækker.
  11. Kom dem i en lille kasserolle med kogene vand og kog dem i ca. 4-5 min. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
  12. Skyl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tynde både
  13. Skyl forårsløgene godt, skær toppen fra og skær resten af stilken i tynde skiver.
  14. Skyl radiserne, skær top og bund væk og resten i tynde skiver
  15. ...................
  16. Anretning:
  17. Stil fire tallerkener frem på køkkenbordet og start med at lægge en håndfuld napolitana salatblanding på tallerknen.
  18. Herefter en lille håndfuld rødbedesalat
  19. Kom radiser på, dernæst rejer, lakseruller, asparges, æble og en stilk persille
  20. Drys med forårsløg
  21. Servering
  22. Kan serveres med groft brød og dild- eller citrondressing.
  23. ....................
  24. TIP! Lakserullerne smager endnu bedre på 2. dagen, da flødeosten er mere fast, helt kold og har fået en mere fast konsistens.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com