Tilbage
Fyldte kartofler med broccoli, peberfrugt, porrer og cheddar

Fyldte kartofler med broccoli, peberfrugt, porrer og cheddar

2-4 personer
12. oktober 2012
Opskrift på fyldte kartofler med broccoli, peberfrugt og porrer, drysset med cheddar ost. Kan serveres alene, som en lille forret eller som tilbehør.

Ingredienser

  • 2 store bagekartofler
  • 100 g broccoli
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 porrer
  • 100g cheddar ost
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • Salt & peber

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn.
  2. Grub kartoflerne under koldt rindende vand og læg dem i mikroovn på fuld varme i ca. 20 min. (alm. ovn i ca. 60 min.) til de er møre.
  3. Skyl i mens grøntsagerne. Del broccolien i mindre buketter, halvér peberfrugten, fjern kerner og skær den i skiver. Skyl porrer og skær dem i tynde skiver.
  4. Damp alle grøntsagerne i ca. 5 min. De skal være bløde, men ikke “smattede”.
  5. Skær toppen af kartoflerne og grav det indvendige ud med en teske, uden at ødelægge skindet.
  6. Rør indmaden fra kartoflerne, hvidløg samt grøntsagerne sammen. Smag til med salt og peber.
  7. Fyld kartoflerne med grøntsagsblandingen. Drys med cheddar ost.
  8. Kom de fyldte kartofler i et ildfast fad og stil dem på en bagerist midt i ovnen indtil osten er smeltet.
  9. Server dem varme – alene eller som tilbehør.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com