Tilbage
Rugbrødslagkage med blåbærfyld

Rugbrødslagkage med blåbærfyld

1 kage
10. oktober 2013
Super god rugbrødslagkage med blåbærfyld.

Ingredienser

Bunde:
150 g mørkt rugbrød
1 tsk bagepulver
100 g hasselnødder
2 spsk kartoffelmel
3 æg
170 g sukker

Fyld:
250 g mascarpone
Kornene fra 1 vaniljestang
1 citron, skalen herfra
2½ dl piskefløde
3-4 spsk flormelis

Syltede blåbær:
300 g frosne blåbær
4-6 spsk sukker
1 vaniljestang, uden korn

Pynt:
Chokoladespåner/hakket chokolade
Friske blåbær

Instruktioner

  1. Bunde:
  2. Blend rugbrødet, eller riv det fint på et rivejern.
  3. Bland rugbrød og bagepulver sammen.
  4. Blend nødderne fint, og vend dem i rugbrødsmassen sammen med kartoffelmel.
  5. Pisk æggene stive med sukkeret (tager ca. 8 minutter).
  6. Vend forsigtigt rugbrødsblandingen i æggemassen.
  7. Kom dejen i en smurt springform Ø 20 cm, og bag kagen ved 200 grader, alm. ovn i 20-25 minutter. Stik en spids kniv eller en træpind i midten af dejen, og tjek om kagen er gennembagt.
  8. Afkøl kagen på en bagerist.
  9. Flæk kagen til 2 bunde.
  10. ....................
  11. Fyld:
  12. Rør mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen, og vend det med flødeskummet, tilsæt flormelis, og vend forsigtigt sammen til en let creme.
  13. ....................
  14. Syltede blåbær:
  15. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen. Kog op og afkøl. Hæld saften fra bærrene i mascarponecremen lidt ad gangen, og vend det godt rundt. Læg den ene bund på et kagefad, og fordel de syltede bær over den. Kom derefter halvdelen af mascarponecremen på og derefter den sidste bund. Fordel resten af cremen på toppen af din rugbrødslagkage, og drys med hakket chokolade eller spåner, samt friske blåbær.
  16. ....................
  17. TIP: Bag bunden dagen før, men vent med at lægge din rugbrødslagkage sammen til kort før, den skal spises.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com