Tilbage
Ymerkoldskål med havreknas og friske jordbær

Ymerkoldskål med havreknas og friske jordbær

4 personer
5. maj 2012
Super let sommer måltid, eller som dessert. Jeg selv og mine børn er vilde med denne opskrift. Min søn på 6 år hjælper altid med at lave ymerkoldskål og kan næsten alle mål i hovedet. Den oprindelige opskrift på ymerkoldskål, er en jeg fik af min mor for mange år siden… Jeg har ændret lidt på opskriften og tilsat lidt ekstra, så der er smag af noget sødt, friskt og knas.

Ingredienser

1 l A-38
3 æggeblommer
6 spsk sukker
1 tsk vanillesukker

Havredrys
Havregryn
Smør
Sukker

16-20 stk Friske jordbær

Instruktioner

  1. Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen med en håndmikser, til det det bliver til en lys luftig mase.
  2. Vend herefter A-38 i æggemasen.
  3. Stil ymer koldskålen i køleskabet i mindst 30 min.
  4. ....................
  5. Havredrys:
  6. Hæld havregryn, sukker og smør på en pande ved jævn varme.
  7. Rør med en paletkniv hele tiden og hold øje med at det ikke brænder på.
  8. Tag panden fra varmen når det hele er gyldenbrunt og læg det på en tallerken eller et fad til afkøling før servering.
  9. Skyl jordbærene, skær dem i skiver eller server dem hele.
  10. ....................
  11. TIP! Du kan nemt få jordbærskiverne til at blive i samme tykkelse, ved at skære dem i en æggedeler.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com