Tilbage
Klassisk jordbærkage

Klassisk jordbærkage

6 store kager
22. maj 2012
Er du også vild med disse jordbærkager? Det er jeg, de smager sååå godt. Her får du opskriften på klassisk jordbærkage.

Ingredienser

Jordbærkagens mørdej:
100 g koldt smør
i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg

Mazarinmassen til jordbærkagen:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

ENDVIDERE:
75 g mørk chokolade

Vaniljecreme til jordbærkage:
1 æg
15 g majsmel
korn af ½ stang vanilje
2 ½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 ½ dl piskefløde

Fyld:
500 g jordbær delt i halve

Pynt til jordbærkagen:
flormelis og mynte

ENDVIDERE:
tærteforme, 8 cm i diameter
lidt smør

Instruktioner

  1. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  2. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.
  3. Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten til. Fordel mazarinmassen ovenpå.
  4. Bag tærten i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af.
  5. Smelt chokoladen over vandbad; pensl kagebundene med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.
  6. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling.
  7. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
  8. Fordel cremen over bundene, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte -og så har du verdens bedste jordbærkage.
  9. ::::::::::::::::::::
  10. Kilde: Madskribent, Camilla Zarah Lawes, Foto, Lars Ranek med tilladelse fra femina.dk
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com