Tilbage
Hjemmelavet jordbærgrød

Hjemmelavet jordbærgrød

27. juni 2012
Det er højsæson for jordbær og jeg har været så heldig at få omkring 4 kg fra en god vens have, så hvad er mere oplagt end at lave hjemmelavet jordbærgrød – Mmm smagen af sommer.

Ingredienser

2 kg friske jordbær
3 dl koldt vand
6 spsk sukker
2 vaniljestænger
1 ps jævningspulver til frugtgrød fra Dr. Oetker (rød)
½ l vand

Endvidere:
5 l gryde

Instruktioner

  1. Skyl jordbærene og skær den grønne top af.
  2. Kom 3 dl. vand i en gryde og hæld jordbærene heri.
  3. Tilsæt 4 spsk. sukker, kornene fra vaniljestængerne og kom de tomme vaniljestængerop i gryden for ekstra smag.
  4. Kog jordbærene ved svag varme i ca. 15 min.
  5. Smag til med sukker og og kog op.
  6. Tag gryden fra varmen.
  7. Bland vand og jævningspulver godt. Der må ikke være klumper.
  8. Tag de tomme vaniljestænger op og smid dem ud.
  9. Hæld jævningen i gryden lidt af gangen under konstant røring.
  10. Når du har opnået den ønskede tykkelse, hældes grøden i en skål og sættes på køl til den er helt kold.
  11. Server med iskold fløde og/eller mælk.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com