Tilbage
Æble-pærer tærte med marcipan og nougat
Æble-pærer tærte med marcipan og nougat

Æble-pærer tærte med marcipan og nougat

1 tærte
30. december 2012
Opskrift på tærte med æbler, pærer, marcipan og nougat.

Ingredienser

Mørdej
50 g hvedemel
40 g smør
18 g flormelis

Marcipanmase:
100 g marcipan
40 g sukker
1 æg

Fyld:
3 pærer
2 røde æbler
4 skiver nougat (kan undlades)

Instruktioner

  1. Mørdej til tærte:
  2. Bland alle ingredienserne hurtigt sammen og kom mørdejen i køleskabet i 1½ time.
  3. ....................
  4. Marcipanmase:
  5. Det hele æltes sammen og stilles i køleskabet til det skal benyttes.
  6. Fyld:
  7. Skræl æbler og pære. Fjern kernehus og skær dem i tynde både.
  8. ....................
  9. Samling af tærten:
  10. Rul mørdejen ud så den passer til din tærteform. Dejen skal gå helt op af siderne.
  11. Smør marcipanmasen ud i bunden, brug evt. fingrene. Kom stykker af nougat ovenpå.
  12. Kom skiver af pærer i bunden og slut af med æblebådene.
  13. Kom tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i ca. 45 min.
  14. Server tærten med cremefraiche. Du kan også servere den med flødeskum, men personligt syntes jeg cremefraiche er bedst, da tærten i forvejen er sød.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com