Tilbage
Nytårsdessert
Nytårsdessert

Nytårsdessert

8-10 personer
2. januar 2013
Opskrift på vores nytårsdessert 2012 som bestod af en bund af mørdej, sprøjtet med marcipan i kanterne. Chokolade på bunden, efterfulgt af vanilje creme og friske frugter. Tilbehør: vanilje cremefraiche. Kan naturligvis serveres året rundt.

Ingredienser

Mørdej:
200 g hvedemel
150 g smør (blødt)
70 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 æg

Marcipanmase:
400 g marcipan
160 g sukker
1 æg (S)

Fyld:
Lys pålægschokolade
1 pose vaniljecremepulver
2 forskellige slags frugt efter eget ønske (f.eks. kiwi og fersken)
200 g smelte chokolade

Tilbehør:
3 dl cremefraiche
Vaniljesukker

Instruktioner

  1. Mørdej:
  2. Bland alle ingredienserne hurtigt sammen og stil mørdejen i køleskabet i 1½ time.
  3. ....................
  4. Marcipanmase:
  5. Bland alle ingredienserne sammen og kom marcipanen i en sprøjtepose. Marcipanen må ikke være for blød.
  6. Benyt en tylle med en stjerne, så får du et meget pænere resultat end det jeg leverede.
  7. ....................
  8. Samling af kagen:
  9. Rul mørdejen ud til en aflang kvadrat, ca. ½ cm tyk. Kom den på en bageplade belagt med bagepapir.
  10. Sprøjt marcipanen ud på ca. 3 cm af mørdejens kant (på den lange led) og ud på bagepapiret.
  11. Stil bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i ca. 10-12 min. eller indtil mørdejen er let gylden.
  12. Så snart du har taget mørdejen ud af ovnen, ligger du stykker af pålægschokolade på mørdejen, så det smelter. Sørg for at lukke helt af med chokolade hen til marcipankanten. Læg gerne dobbeltlag.
  13. Når chokoladen er kold og helt stivnet, smørres et lag vaniljecreme ovenpå chokoladen og der pyntes med skiver af frisk AFDRYPPET frugt.
  14. Slut af med at sprøjte smeltet chokolade på marcipanens kant.
  15. Server med cremefraiche som er smagt til med vaniljesukker.
  16. ....................
  17. TIP! Du kan forberede noget af denne dessert dagen før, således du kun på dagen skal smøre kagen med vanilje creme og pynte med friske frugter. Skal opbevares på køl.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com