Tilbage
Fiskefrikadeller og råstegte kartoffelskiver

Fiskefrikadeller og råstegte kartoffelskiver

4 personer
6. februar 2013
Opskrift på fiskefrikadeller med purløg, hvidløg og havregryn med råstegte kartoffelskiver med persille.

Ingredienser

Fiskefrikadeller:
800 g torskefars
½ bundt purløg (fint hakket/klippet)
2 fed hvidløg
2 håndfulde havregryn
1 tsk salt
½ tsk peber

Råstegte kartoffelskiver:
4 store bagekartofler
1 spsk tørret persille
ca. 1 dl koldt vand
½ tsk urtesalt
salt & peber

Olivenolie til stegning

Instruktioner

  1. Råstegte kartoffelskiver:
  2. Skræl kartoflerne og riv dem i tynde skiver på et rivejern.
  3. Kom olie på en pande, tilsæt kartoffelskiverne, samt persille. Lad dem stege ved middel varme, til de begynder at blive lidt bløde. (Rør jævnligt).
  4. Tilsæt vand samt krydderier og skrue op for varmen. Steg kartoffelskiverne til de er let sprøde og gennemstegt.
  5. ....................
  6. Fiskefrikadeller:
  7. Kom farsen i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt.
  8. Form frikadeller af farsen med en spiseske, som dyppes i koldt vand efter hver frikadelle (så hænger farsen ikke fast på skeen).
  9. Steg frikadellerne på en varm pande med olie, indtil de er gennemstegt og har fået en sprød og gylden overflade.
  10. Server fiskefrikadellerne med de råstegte kartofler, salat og evt. kold remouladesauce.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com