Tilbage
Snobrødsdej

Snobrødsdej

10 snobrød
6. juni 2013
Snobrød, sommer og bålhygge er alletiders. Selv har vi desværre ingen have at lave bål i, men i stedet en dejlig teresse, hvor vi tænder op i en åben grill med kul. Vores snobrødpinde er lange bambus, som er købt i Super Brugsen til 25 kr. for et bundt. Dette er den bedste opskrift på snobrødsdej jeg har smagt.

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g hvedemel

Instruktioner

1. Smuler og rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt.
2. Hæld næsten alt melet i og rør dejen godt sammen med en træske. Ælt den bagefter med hænderne
til den er fin og glat.
3. Kom dejen tilbage i skålen. Dæk af med et tørt og rent viskestykke og lad dejen hæve i 30 min.
4. Slå dejen ned og del den i ca. 10 lige store stykker. Rul herefter hver dejbolle til en lang pølse og
kom dem på en plade, belagt med bagepapir.
Så er dejen klar til at blive snoet om en pind. Bemærk at dejen hæver en del når den bliver bagt
over bålet. Læs om EDI der forbinder virksomheder

Ideer til snobrødfyld:
Vi kan godt lide vores snobrød med en pølse i. Skal det være lidt mere luksus, kan du foruden pølse, sno baconstykker rundt om dejen. Det smager rigtig godt.
Du kan også vælge at komme ketchup eller marmelade ned i hulet i brødet, når det er færdigbagt.
Sidst, men ikke mindst, kan du komme lidt revet ost i snobrødsdejen, skinke eller kerner for mere smag.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com