Tilbage
Brunede kartofler
Brunede kartofler

Brunede kartofler

29. oktober 2012
Sådan laver du brunede kartofler til juleanden eller som tilbehør til andre lækre retter.

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler (kogt og pillet)
  • 200 g sukker
  • 200 g smør

Instruktioner

  1. Kom sukkeret på en pande og lad det stille smelte til det karamelliseres. Flyt rundt på panden, så varmen fordeles.
  2. Når sukkeret har en gylden overflade og er brust op, tilsættes smørret i små klumper. (Fjern panden fra varmen mens dette gøres og kør panden rundt med hånden, så sukker og smør samles.
  3. Sæt panden over varmen og tilsæt kartoflerne. Ryk panden rundt over kogepladen eller brug en ske.
  4. Lad dem brune i ca. 10 min. Tag evt. en kartoffel fra og smag om den er færdig.
  5. Tag de brunede kartofler fra panden med en hullet ske og kom dem i en skål / fad / tallerken og server dem til de du ønsker.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com