Tilbage
Kartoffelbøffer / Rösti
Kartoffelbøffer / Rösti
Kartoffelbøffer / Rösti

Kartoffelbøffer / Rösti

4 personer
2. januar 2013
Opskrift på gode kartoffelbøffer, også kaldet rösti, som kan serveres som tilbehør til mange forskellige lækre retter.

Ingredienser

  • 6 store bagekartofler
  • 2 røde løg (små-mellem)
  • 2 tsk havsalt
  • ½ tsk peber
  • 1 æg

Instruktioner

  1. Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern.
  2. Kom de revne kartofler i et rent og tørt klæde. Luk klædet om kartoflerne så alle enderne er samlet i toppen. Drej toppen og pres al væden ud af kartoflerne.
  3. Skræl løg og skær dem groft. Kom dem i en hurtighakker og hak dem i 5-10 sek. til de er hakket helt fint. Bland kartofler, løg, salt og peber i en skål. Kom et tørt klæde over blandingen. Klædet skal ligge helt ned i skålen så det lukker tæt om blandingen.
  4. Stil skålen i køleskabet i en times tid.
  5. Kom blandingen i et rent og tørt klæde og gentag trin 2 Kom blandingen tilbage i skålen og tilsæt æg og bland godt.
  6. Kom godt med smør på en meget varm pande og form kartoffelblandingen til bøffer. kan gøres med hånden eller ved hjælp af en rund gourmet madring.
  7. Steg dem til de er gyldne og sprøde på begge sider.
  8. Kartoffelbøfferne kan serveres som tilbehør til en lang række lækre retter.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com