Tilbage
Ovngratinerede kartofler
Ovngratinerede kartofler

Ovngratinerede kartofler

4 personer
7. januar 2013
Her fås mit bud på ovngratinerede kartofler. God som tilbehør til f.eks. farserede æg m.m.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk groft salt
  • ½ tsk sort peber
  • 1 grøntsagsbouillon terning (vegetabilsk)
  • 2 dl koldt vand
  • 10 g hakket kruspersille (hakket vægt)
  • ½ st løg (i tern)
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 25 g smør

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  2. Skæl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i et ovnfast fad.
  3. Fordel hakket løg, persille og presset hvidløg ovenpå kartoflerne.
  4. Udrør bouillon terningen i vandet og hæld det over kartoflerne. Krydr med salt og peber.
  5. Skær smørret i små stykker og fordel til på toppen.
  6. Stil fadet midt i ovnen i ca. 1 time.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com