Tilbage
Luftige fødselsdagsboller
Luftige fødselsdagsboller

Luftige fødselsdagsboller

12-15 stk
8. maj 2012
Den bedste opskrift på luftige boller til f.eks. fødselsdag eller blot til hygge med familien. Denne opskrift har jeg brugt så længe jeg kan huske til fødselsdage og hyggeligt samvær med børnene. Opskriften har jeg fra min mor.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 125 g smeltet margarine
  • 1½ dl koldt vand
  • 2 æg
  • 1½ tsk salt
  • evt. 1-2 tsk sukker
  • ca. ½ kg (8-9 dl) hvedemel
  • Pensling: Sammenpisket æg

Instruktioner

  1. Udrør gæren med lunken vand.
  2. Bland fedtstof og koldt vand. Hæl det i gæren.
  3. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
  4. Stil dejen til hævning i 30 min.
  5. Slå dejen ned. Del den i 2 kugler og tril hver kugle til to pølser.
  6. Del dem i 12-15 ensartede stykker. Tril hver stykke til en bolle.
  7. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
  8. Lad bollerne efterhæve i 15 min. på bagepapir på en bageplade.
  9. Pensl bollerne med æg og stil dem midt i ovnen i ca. 12-15 min.
  10. Server bollerne lune eller kolde med smør.
  11. ....................
  12. TIP! Bollerne kan sagtens fryses og genopvarmes i ovn.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com