Tilbage
Gulerodsboller – Lavet på havregrød
Gulerodsboller – Lavet på havregrød
Gulerodsboller – Lavet på havregrød
Gulerodsboller – Lavet på havregrød
Gulerodsboller – Lavet på havregrød

Gulerodsboller – Lavet på havregrød

25-28 stk.
13. oktober 2012
Opskrift på gulerodsboller som er lavet på havregrød der gør bollerne utrolig lækre og langtidsholdbare. Som nybagte er de sprøde udenpå og bløde indeni. Også gode i børnenes madpakke. Lækre lune, kun med smør, som morgenbrød hvor bollerne er drysset med cheddar ost eller som et lille mellemmåltid.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vand (kogt)
  • 50 g smør
  • 3,5 dl koldt vand
  • 50 g gær
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 400-450 g revet gulerod
  • ca. 900-1000 g hvedemel
  • ½ ps. cheddar ost (lille pose) – Kan undlades

Instruktioner

  1. Bring 4 dl. vand i kog og tilsæt havregryn. Smelt smørret i havregrøden.
  2. Hæld grøden over i en stor skål, bland den med koldt vand, så blandingen bliver lunken.
  3. Opløs gæren heri og tilsæt salt, sukker og revne gulerødder.
  4. Tilsæt melet, lidt af gangen og rør godt rundt med en stor ske, hænderne eller en røremaskine. Dejen skal være klistret
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
  6. Kom dejen på en bageplade med bagepapir, som uformede klatter med en spiseske. Drys med cheddar ost og bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter, eller til de begynder at få farve. (du kan tjekke om bollerne er færdige ved at banke på bunden. Er de hårde i bunden og lyder hule er de færdige.
  7. ....................
  8. TIP! Bollerne kan holde sig længe i en tillukket frysepose. De bliver dagen efter bløde ovenpå, men er stadig utrolig lækre.
CORI's KØKKEN v/Rikkecori Marcussen  | coriskoekken@hotmail.com